Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


14 érdekességet árulok el az alkonyat kulisszái mögül!!

2010.08.19
1. A Forksban játszódó jeleneteket nem Forksban, hanem Portlandben forgatták, de a forksi várostáblát és az iskola tábláját egy az egyben lemásolták. Cullenék erdei háza valójában a Nike egyik nagykutyájáé, aki megengedte hogy a jeleneteket ott forgassák.

 

 

2.Mivel Kristen Stewart (a továbbiakban: KS - a szerk.) még fiatalkorú volt a forgatás alatt, iskolába kellett járnia, méghozzá pont abba a suliba, ahol az iskolai jelenetek játszódnak. Viccesnek találta, hogy matekóráról egyből mehetett egy szerelmes jelenet forgatására. Kristen valójában jó sportoló, pl. kifejezetten szeret röplabdázni, így elég nehéz volt neki direkt bénázni. Robert Pattinsonnal (mostantól: RP - a szerk.) ellentétben, aki viszont utál minden sportot, és rendkívül ügyetlen mindenféle fizikai aktivitásban, és szerinte még a keze is lányos. Mindig mulatság témája volt, ha neki kellett Kristent emelgetni, hiszen szerinte Kristen sokkal jobb kondícióban volt.

 

 

 

3.Az első nagy menza-jelenet aláfestő zenéjében RP húga, Lizzy énekel. Úgy látszik, az egész Pattinson család ilyen muzikális, hiszen RP saját számai is felcsendülnek többször a filmben, mint például a pizzériás jelenetben. Egyébként a Rosalie-t játszó színésznő - aki az életben RP jóbarátja - mutatta meg a rendezőnőnek, hogy milyen jól illene ahhoz a jelenethez RP saját zenéje, és rögtön be is választották a soundtrackbe.

 

 

 

4. Eric szörfös furgonjából folyamatosan átható medvecukor-szag áradt, amit a színészek a zimankós forgatási napokon kínjukban állandóan rágcsáltak. A tengerparti jeleneteknél láthatjuk is, ahogy Belláék épp a medvecukrot szaggatják.

 

 

 

5. Rengetegszer felvették azt a jelenetet, amiben Bella fenékre esik a ház előtt, ezért Kristen nadrágját kibélelték alvázvédővel.

 

 

 

6. A huszadik percnél Robert Pattinson megjegyzi, hogy Kristennel milyen hasonló a szemöldökük. Szerinte borzalmas, ha egy férfinak ki van szedve a szemöldöke, és egészen viccesnek találja, ahogy kinéz : "Mintha plasztikai műtétet hajtottak volna végre rajtam. Egy végzetes kimenetelűt" vagy: "Soha ne bízz egy szemöldökét szedő fickóban! Mindig gyanús..." Catherine Hardwicke (innentől: CH - a szerk.) elárulja, hogy RP szemét utólag színezték aranyra. Mivel KS igazából kék szemű, barna kontaktlencsét volt kénytelen viselni, ami szerinte egészen feltűnő, mert ő folyamatosan látja a barna körül a kék karimát, és a filmben kétszer is láthatjuk a zavaró kontaktlencsék miatt bekancsalítani. Pl. a végén a vámpíros akciójelenetben, amikor majdnem meghal.

 

 

 

7. Érdekesség, hogy a könyv szerint a vámpírok soha nem esznek emberi eledelt, mégis az egyik menza-jelenetben Cullenék nagyban falatoznak. Erre is a színészek hívják fel a figyelmet a kommentár alatt.

 

 

 

8.Utoljára azt a jelenetet forgatták, amikor Edward és Bella a pizzériából hazamenet a gyilkosság helyszínén megállnak. Aznap éjszaka olyan hideg volt, hogy CH megkérte őket, lehetőleg ne lélegezzenek felvétel alatt, mert nem akarja, hogy a leheletük lássék. RP bevallotta, hogy az öltözőjében éppen valami szomorú filmet nézett előtte és sírt, bár utálja a sírós embereket és lehetőleg nem barátkozik olyanokkal, akkor csak úgy sírva fakadnak. De miközben ezt mesélte, röhögött, szóval valószínűleg viccelt.

 

 

 

9.A meghallgatáson - ami egyébként CH garázsában volt - az RP előtt Edward szerepére kipróbált srác fejbe verte KS-t egy póznával, mivel pont azt a jelenetet próbálták, amikor Edward erejét fitogtatja az erdőben

 

 

 

10.A virágos mezőn játszódó jelenetet valójában egy Los Angeles-i golfpályán forgatták, amit teleszórtak virágokkal. Portlandban ugyanis nem találtak ilyen napos rétet. Stephenie Meyer álmában látta meg ezt a jelenetet, amire végül is az egész Twilight-történet épül, ezért kulcsfontosságú volt, hogy a filmben is úgy mutasson, ahogy azt az írónő megálmodta.

 

 

 

11.A szereplők járgányainak kiválasztásában Stephenie két autóbolond öccse segített, a szereplők karaktereit figyelembe véve, vagy éppen többször is nyomatékosítva számára, hogy miért fontos a Volvo száma után az az R betű.

 

 

 

 

12.Bella, mint újonc körülrajongását az iskolában az élet ihlette meg. Stephenie Meyer a főiskola megkezdésekor költözött Utahba, ahol az addig átlagos lányból, hirtelen népszerű és közkedvelt újonc lett. Sokat randizott helyes ugyanakkor intelligens fiúkkal, akik közül többnek a nevét is a könyvbe írta. Először zavarta a dolog, mert tisztában volt vele, hogy ő nem változott.

 

 

 

 

13.A hetedik fejezetben nem írta le az írónő, de később elárulta, hogy Bella Linkin Parkot hallgatott.

 

 

 

14.Nem volt könnyű dolga az írónőnek. Eredetileg a - nem túl hangzatos - Forks címet adta neki, de az ügynöke rábeszélte, hogy változtassák meg azt. Több verziót is kipróbáltak, egy héten át váltottak tanácskozó e-maileket egymással ezzel kapcsolatban. Stephenie egy listára összeírta a különleges légkört árasztó szavakat, a toplista élén az Alkonyat volt. Adtak egy esélyt a címnek, egy ideig így emlegették egymás közt, aztán végül mindkettőjük tetszését elnyerte.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.