Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vérfarkasok

2010.08.20
 

(Twilight)A Vérfarkasok

 

A Vérfarkasok a Quileute törzs indiánjaiból lesznek. Halálos ellenségeik a vámpírok. A törzs egy régebbi törzsfőnöke azomban megállapodást kötött a Cullen "vérszívókkal", hogy ha nem mennek a területükre akkor nem bántják őket.

 

Jakob Black:

Az első vérfarkas akit megismerünk Jakob Black. A Twilightban még normális indián hosszú hajjal. A New moonban azomban elkezd a testhőmérséklete emelkedni és levágatja hosszú haját, beáll az addig utált csapatba amelynek vezetője Sam Uley.

Sam Uley:

Sam a La Push falka vezetője. Sam még nagyon fiatal volt amikor apja Joshua Uley elhagyta őt és édesanyját. Középiskolás korában Leah Clearwater volt a barátnője, ám átalakulásakor megromlott a kapcsolatuk, mert megtiltották, hogy bármit is mondjon barátnőjének. Mikor teljesen átalakult Leah másod-unokatestvérét Emilyt választotta.  Jacob szerint Sam bűnösnek érzi magát, mert megszegte Leah-nek tett ígéreteit. A Twilightban a szörfözős résznél ő mondja, hogy "Cullenék nem jönnek ide". A farkasok közt ő az Alpha hím, mert Jacob megengedte, hogy ő vezesse a falkát. Átváltozva tiszta fekete és ő a legnagyobb.

                                     Vérfarkasok

A vérfarkasság több úton is terjedhet. Harapással. Az áldozatot egy másik vérfarkas megharapja és, nevezzük ’kórnak’, eluralkodik rajta. De nem csak ez az egy lehetőség van arra, hogy valaki vérfarkassá legyen. Természetes úton is lehet valaki vérfarkas. Mivel nem élőholtak, hanem halandók, így két vérfarkasnak a gyermeke szintén vérfarkas lesz. Egy halandó és egy vérfarkas nászából is vérfarkas születik. A domináns vér a farkasé így a gyermek automatikusan örökli. Csak halandó emberek és félelfek között lehetnek vérfarkasok. A többi lény vagy olyan erős, hogy ne uralkodjon el rajta a ’kór’ vagy rögtön belehal.

Rengeteg előnnyel rendelkeznek a vérfarkasok. A hihetetlenül gyors gyógyulás. Képzeljük el, hogy a harci alakban lévő vérfarkas kezét 9 cm hosszan és 5 cm mélyen felhasítják egy késsel. Az a seb 6 másodperc alatt tökéletesen, heg nélkül beforr. Természetfeletti érzékek, de ez az előny hátránnyá is válhat, ha nem ügyelünk az erős fényekre vagy hangokra. Hihetetlen erő, ami igazán veszélyessé teheti ezeket a lényeket.A gyengeség természetesen az ezüst. Minden ezüst tárgy okozta seb, lassan gyógyul be. Míg a többi mágia vagy fém okozta sebesülés másodpercek alatt, az ezüst okozta sebek csigalassúsággal gyógyulnak, ráadásul eléggé fájdalmasak is. Az ezüst közelsége megrémiszti a vérfarkast és az érintése is kellemetlen a számukra.Nem meglepő, hogy a farkasoknak eléggé sok ellenségük van. A vámpírok és az emberek egyaránt űzik, vadásszák őket, pusztán babonából, de ha az egyik klánt nézzük, akkor nyomós okból. A klánok között is pusztítás folyik.

A hold állása csak a vad vérfarkasokat befolyásolja. Aki nincs tudatában az erőinek és a fajtabéliségnek, az minden teliholdkor átváltozik Bestia alakba. De aki klánban született vagy klánhoz csatlakozott, esetleg egy magányos farkas lett a mestere, az könnyedén megtanulja, hogy kell uralkodni a teste felett. Az átváltozást a hold nem befolyásolja, és képes lesz a Lupus alakot is felvenni. A Hold már csak az erejére és a spirituális mágiáira lesz befolyással. Egy vérfarkas teliholdkor a legerősebb és újholdkor a leggyengébb.

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nyírjákó Gárdonyi Géza út

(Annamária Tóth, 2014.01.03 20:41)

Egy emberből lehet vérfarkas olyan mint az alkonyatba van olyan mint jakob meg a többi?